Trival elektroizolacije

Kakovost in zanesljivost

Zgodovina podjetja

Podjetje se ponaša z več kot 50-letno tradicijo. Zametki dejavnosti podjetja segajo že v leta pred drugo svetovno vojno, ko so posamezne obrtne delavnice v okolici Kamnika začele proizvajati elektroizolacijske materiale na osnovi naravnih surovin, kot so lan, bombaž, laneno olje, paste naravnega kavčuka. Pravi začetek dejavnosti našega podjetja pa je leto 1959, ko je takratno podjetje SVIT registriralo dejavnost “Impregnacija papirja, tekstila in ostalega elektroizolacijskega materiala” in odkupilo obstoječe obrtne delavnice. V naslednjih desetletjih se je ta dejavnost izboljševala. Uvedene so bile nove surovine (steklene cevke, silikonske emulzije, silikonski kavčuk,...) in modernejše tehnologije impregnacije, lakiranja in ekstruzije. S temi programi so bile dopolnjene ter izboljšane obstoječe ponudbe elektroizolacijskih cevk, elektroizolacijskih platen, silikonskih tesnil in ostalih silikonskih profilov. Te tehnologije so nam omogočile sodelovanje s trgom toplotno odpornih silikonskih tesnil za potrebe industrije gospodinjskih aparatov, avtoindustrije in industrije toplotne, hladilne in vakuumske tehnike.

Od začetkov do danes je podjetje večkrat spreminjalo lastništvo in ime (Svit, Donit, Trival,...), glede na družbene spremembe v državi. Ob razpadu tedanje Jugoslavije leta 1991 so podjetje Trival d.o.o. kupili takratni zaposleni in podjetje kasnje razdružili na več manjših podjetij glede na dejavnost. Tako je bilo dne 30.4.1996 ustanovljeno sedanje podjetje Trival elektroizolacije d.o.o., ki je po velikosti malo podjetje, locirano v Kamniku.

Vabimo Vas, da se sami prepričate o naših prednostih, kot so kvaliteta izdelkov, zanesljivost dobav, prilagodljivost specifičnim zahtevam kupcev in kratki dobavni roki.